Elämän Säde

Mikä minulle on tärkeää…

Jaa tästä:


Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä!

Asiat, jotka ovat minulle tärkeitä, ovat myös yritykselleni tärkeitä.

Sillä asiat, mitkä ovat arvojani ovat sydämen ääntäni, ne ovat elämääni.

Haluan toteuttaa arvojani, niin työssäni, kuin vapaa-ajallani. Niin itseni, kuin läheisten kanssa sekä kohtaamieni ihmisten ja ympäristön kanssa.

Näen, että meidän ei tulisi erottaa itseämme ammatista, vanhamuudesta,  tai siitä henkilöstö, joka viettää aikaa yksin vaikka kuunnellen tuulen huminaa. Nämä tulee olla vain mielestäni tasapainossa, riitelemättä toistensa kanssa. 

Ajatelen, että minä olen kokonainen ihminen ja en tahdo erottaa itseäni siitä herkästä intuitiivisesta olemuksestani, ja siitä sairaanhoitajan ja kätilön olemuksestani. Sillä ajattelen, että kaikki ovat minussa ja kaikki ovat minun vahvuuksiani. Mietin vain, milloin ja missä sekä miten otan taitojani käyttöön. 

Vuosia sitten, koin hyvin vahvan oivalluksen. Oivalluksen siitä, kun rintaani puristi tunne. Tunne siitä, kun minua pyydettiin valitsemaan joko hoitajan rooli tai henkisen ihmisen rooli. Puhuin, työstin, kirjoitin ja piirisn. Rintaani puristi, kunnes oivalsin, että yritän hajoittaa itseäni. Yritin jakaa itseni kahtia.

Kysyin itseletäni, miksi teen näin. Tein siksi, kun kuuntelin toisia ihmisiä ja ympäristöä. Kuuntelin heidän mielipiteitä siitä, millainen  minun tulisi olla tai olla olematta.  Olin ymmärtänyt, kuinka olen antanut toisten sanella, määrittää minut. Kuitenkin loppujenlopuksi, olen itse se, joka haluaa määrittää. En ole uskaltanut kuunnella sydämen ääntäni ja löytää sitä minuutta, joka minä olen kokonaisuutena.

Nyt ymmärrän sen, kuinka tämä uuvutti minua, kun yritin vaihtaa roolia, olemustani. Esitin ja kyselin itseltäni voinko tässä hetkesää olla tällainen vai tällainen. Etsin hyväksyntää ulkopuolelta, vaika minun tuli hyväksyä itse itseni sisäpuolelta.

Tällä hetkellä tahdon olla ja pyrin olemaan kokonaisvaltainen oma  ja aito itseni.

Sillä, kun olen oma ja aito itseni, voin paremmin. Tunnen sisäisen energiani, joka on rakkaus itseäni kohtaan. Se on tunnetta, joka on  minussa.  Tämän tunteen haluan antaa virrata minusta, olen minä missä tai kenen kanssa tahansa. Sillä silloin, kun olen oma kokonainen itseni, kehoni ja mieleni voi paremmin.  Kasvoillani on valon kaltainen ja lempeä hymy. Unohtamatta sitä, että kaikki tunteet, asiat ja kokemukset ovat sallituja. Sillä tulla nähdyski ja kuulluksi juuri sellasiena kun on, on meille jokaiselle hyvin merkityksellistä. 

Ollessani oma kokonainen oma itseni, seison jalat massa, vaikka pää olisi kohti taivasta. Kokonaisena pystyn kohtaamaan asiat paremmin, juuri sellaisena kuin ne ovat. Näin pystyn olemaan luovempi, innovatiivisempi ja hyvävoivaisempi. Olemalla kokonainen, uskaltaa seisoa toisen, kuin itsensä rinnalla aidosti ja hyväksyvästi läsnä.

  • Heli