Hei, olen Heli Nissinen

Olen monipuolisella kokemuksella varustettu lämminsydäminen hoitaja ja moniosaaja. Vahvuuksiani ovat laaja kätilön ja sairaanhoitajan työkokemus. Minun vahvuuteni on myös herkkyys, herkkyys aistia, tuntea, nähdä ja kokea asioita pintaakin syvemmältä. Minulla on rohkeus seistä kaikissa hetkissä ihmisen vierellä, seisoa jalat maassa, vaikka pää olisikin pilvissä.

 

Olen koluttuautunut monelta saralta...

 

Olen Hyvinvointikoordinaattori ( YAMK sh)

Olen valmistunut kätilöksi  -98  ja AMK sairaanhoitajaksi -99.

Olen mindfulness ohjaaja ja rentoutusvalmentaja.

Olen MTEA 1- 2 sekä NMEA -ohjaaja.

 

...mielestäni koulutukset ovat tärkeitä, mutta ei niin tärkeitä, kuin se, mitä ja miten me teemme työtä. Teemmekö me sitä sydämellä ja näemmekö itsemme ja toiset ilman ulkokuorta ja statusta. Sillä kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia omia yksilöitä!

 

Kerron kuitenkin vähän hyvinvointikoordinaattorikoulutuksesta, sillä se on antanut minulle valmiuksia kehittää, edistää ja koordinoida alueen asukkaiden, niin yksilön kuin organisaatioden asiakkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Tämä koulutus on antanut minulle valmiuksia olla fasilitaattorina vaikka työyteisöissä. Olla mukana tukemasaa esimiehen toimintaa,  kuin työntekijöiden työhyvinvointia. Työhyvinvointi, joka voi parhaassa tapauksessa näkyä asiakkaissa, potilaissa tai asukkaissa.

Olen saanut opetella uuden ajan johtajuutta. Mietimmällä kuinka johtajana, esimiehenä voi kohdata  työntekijöitään. Mitkä keinot voivat lisätä työmotivaatioita, tulosta ja parantaa työhyvinvointia. Olen saanut miettiä vaativana asiakastyön palveluprosesseja sekä hyvinvoinnin menetelmiä.

Kaikista koulutuksistani huolimatta, tahdon olla tietoisesti läsnä oleva ihminen, teempä kätilönä, sairaanhoitajana tai sivutoimisen yrityksen kautta töitä, niin hyvinvoinnin kooridinaattorina, kouluttajana tai ohjaajana.

 

 

Paljon puhutaan yksinäisyydestä, osallisuudesta, mielenterveys- ja päihde asioista. Olen kokenut niin hoitajana, kuin uuden koulutuksen myötä, kuinka todella ihmiset tarvitsevat uuden ja vanhan ajatuksen muokkaamista ja yhdistämistä.

Kysynkin, kuinka saisimme ihmiset osallistumaan omaan hoitoon enemmän?

- Antamalla ihmisille vaihtoehtoja.

- Pysähtyä läsnä olevaksi heidän rinnalleen.

- Uskaltaisimme kysyä, mitä ihmiselle oikeasti kuuluu.

- Kysymällä heiltä itseltään, mikä heille olisi parhaaksi.

- Hoitaa kokonaisvaltaisemmin.

- Ennalta ehkäistä asioita, ei sammutella vain tulipaloja.

-Olla askel edellä, kuin viisi jäljessä.

-Tekisimme enemmän yhteistyötä.

Olen työskennellyt pitkän uran sairaalassa. Saanut työkokemusta myös ambulanssissa, leikkaussalissa ja terveyskeskuksessa. Työskentelin vähän aikaa kolmannella sektorilla sosiaalisessa nuorisotyössä ja kaupungilla vanhusten hoidossa.

Elän tavallista nuorten lasten lapsiperhe arkea. Rakastan perhettäni ja kotona olemista. Tapaan ystäviäni, rakastan viettää aikaa myös yksinkin. Harrastan monipuolista liikuntaa mm. kuntosalia, lenkkeilyä ja taijiita. Tarkoitus on kysyä itseltäni mitä kehoni haluaa ja tarvitsee juuri nyt.

 

Elämä ei ole suorittamista.

Elämä on elämistä.

Rakastan luontoa, valokuvaamista ja intuitiivista kirjoittamista.

Läsnäoleminen ja värit ovat iso osa eläämääni, ne ovat tavallinen osa arkeani.

Länsäoleminen ei ole erillinen asia, vaan se on tapa elää elämää.

 

 

Tällä hetkellä haluan luoda uutta. Tuoden ihmiselle jotain uudenlaista tapaa ajatella itsestä, elämästä, työstä ja perheestä. Toivon, että ihmiset oppisivat olemaan välillä ajattelematta yhtään mitään. Kysymään itseltään onko tämä totta vai ajatuksen tuottamaa tarinaa. Toivoisin, että ihmiset oppisivat erottamaan todellisen itsensä muiden ihmisten tuomista olettamuksista ja uskomuksista. Ajatuksissani ei ole todellisuudessa mitää uutta, sillä hyvinvointi ja tietoisuustaidot ovat keksitty paljon ennen kuin sinä tai minä olemme syntyneet...

....mutta mitä uutta minä voin tuoda?

Minä omana persoonana voin tuoda asioihin jotain uutta, sillä minuja ei ole kuin yksi tässä maailmassa, ja se olen minä.

Olen omassa elämässäni kokenut monenlaisia opinpolkuja. Olen mm. käynyt loppuunpalamisen läpi ja kokenut työn menetyksen ymäristötekijoiden seurauksena. Tiedän mitä on luopuminen, iritpäästäminen ja uusin polkujen löytämien. Puhunkin vastoinkäymisistä ennemin opinpolkuna, sillä nyt olen tässä ja parhaillaan kulkemassa uutta polkua ja oma elämänreppu selässä monipuolineen välineineen.

 

Mitä muuta minä olen..

Olen ihminen, joka ajattelee ihmisestä ja hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti. Sillä ihminen on psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen ja henkinen kokonaisuus. Tämän kokemuksen ja oivalluksen olen saanut tekemällä monipuolisesti ja laaja-alaisesti erilaisia elämän tehtäviäni. Kohdannut ihmisiä vauvasta vaariin, syntymästä kuolemaan. Olen oppinut  olemaan oikeasti läsnä ihmisille niissäkin hetkissä, kun puristaa kaikkein koviten.

Olen itse käynyt isoja muutoksia, prosesseja sekä luopunut asioista, niin sanotusti irti päästänyt fyysisesti, kuin henkiisesti. Olen kohdannut omassa elämässä hetkiä, kun en tiedä mitä seuraava hetki tuo. Joudunko luopumaan lähimmäisistä, taistelemaan heidän rinnalla elämästä ja kuolemasta.

 

Mitä on kun turvallisuuden tunne horjuu?

Tiedän mitä on, kun kokee riittämättömyyden, arvottomuuden, kateuden ja hylätyksitulemisen tunnetta. Tiedän myös sen, mitä on kun oppii luottamaan tähän hetkeen. Uskomaan, että elämä kantaa. Näkemään, että minä selviän, pystyn ja osaan. Ymmärtää, että elämä opettaa. Asiat muuttuvat, kun uskaltaa katsoa oppejaan. 

 • Olen hyvin intuitiivinen, empaattinen ja sensitiivinen ihminen.
 • Olen hyvin iloinen, lempeä sekä ihmisläheinen.
 • Minua on helppo lähestyä.
 • Olen kannustava, osaan sanoa asiat myös lempän napakasti.
 • Lähestyn asioita myönteisesti ja ajatuksella, kuinka tästä mennään eteenpäin.
 • Uskallan myös itkeä.
 • Olen äiti ihminen, tiedän mitä ihmisen arki on.
 • Haluan puhtaasta sydämestäni antaa ihmisille uusia kokemuksia, oivalluksia ja menetelmiä voidakseen paremmin.
 • Haluan olla vierellä kulkija, en puolesta tekjiä.

 

Kysynkin:

Kuinka sinä voit tällä hetkellä?

Onko aika pysähtyä ja kuunnella miten keho ja mielesi voi.

Jokaisellahan meillä on monia polkuja tarjolla. Monesti elämänpolun valinta tulee eteen, kun elämässä tulee kriisi, sairaus tms. Tällaisessa tilanteessa joku haluaa pysähtyä ja miettiä, jatkanko näin vai teenkö muutoksen. Toiset jatkaa elämää samaan tapaan, sekin on valinta. Tässä kohtaan voin kulkea rinnallasi. Antaa välineitä, ohjausta, mikä juuri sinulle on, sinun mielestä parhaaksi. 

Hyvä olisikin että oppisimme pysähtymään ensin, ennen kuin elämä pysäyttää. Ennaltaehkäisy tässäkin asiassa olisi kaikkein tärkein.

 

 

 

     

 • Teen värien avulla ja tietoisen läsnäolon l. mindfulnessin kanssa töitä.
 • Pidän mielenterveyden ensiapu.
 • Luennoin väreistä.
 • Tarjoan henkilökohtaisia hyvinvointiohjauksia.
 • Hyvinvointiohjuksia on mahdollista saada myös skypen välityksellä.
 • Järjestän erilaisia kursseja ja teemailtoja. 
 • Järjestän työyhteisöille hyvinvointi iltapäiviä.
 • Kanssani voi keskutella synnytyspelosta. 
 • Pidän synnytys ja perhevalmennuksia.
 • Pidän mindfulness- ja rentoutusryhmiä.
 • Käyn tapahtumisssa ja messuilla luennoimassa ja tekemässä tulkintoja.

 

 Kiitos, että tutustuit minuun. 

- Heli -