Hei, olen Heli Nissinen

Olen kätilö ja erikoissairaanhoitaja, rentoutusvalmentaja, mindfulness ohjaaja ja mindfulness työssäohjaaja  sekä Elämän Värit koloristi sekä äänimaljahoitaja. 

Olen ollut 20 vuotta hoitoalla. Olen työskennellyt synnytyssalissa, ensihoidossa, lastensuojelussa kuin sosiaalisessa nuorisotyössä. Elän tavallista lapsiperhe arkea. Harrastan monipuolista liikuntaa mm. kuntosalia, uintia ja taichiita. Aamuni aloitan mindfulness harjoituksella ja meditaatiolla. Tällä hetkellä tahdon olla läsnä omassa elämässä ja perheen elämässä. On aika pysähtyä ja kuunnella miten keho ja mieli voi.

Jokaisellahan meillä on monia polkuja tarjolla. Monesti elämänpolun valinta tulee eteen, kun elämässä tulee kriisi, sairaus tms. Tällaisessa tilanteessa joku haluaa pysähtyä ja miettiä, jatkanko näin vai teenkö muutoksen. Toiset jatkaa elämää samaan tapaan, sekin on valinta. 

Hyvä olisikin että oppisimme pysähtymään ensin, ennen kuin elämä pysäyttää. Ennaltaehkäisy tässäkin asiassa olisi kaikkein tärkein.

Minun kävi juuri niin, että elämä pysäytti minut. Oli aika nöyrtyä ja alkaa miettiä millaista elämää minä oikeasti haluan elää. En halunnut enää suorittaa elämääni ja kontrolloida itseäni tai muita. Halusin löytää elämään rauhan ja tasapainon, rakkauden elämään ja itseeni. Oppi hyväksymään itseni. Oppia vain olemaan. Nauttimaan elämän pienistä asioista. Hyppäämään oravanpyörästä pois.

 

Kätilön ja sairaanhoitajan työssä n. 7 vuotta sitten, aloin miettimään, miten voisin auttaa ihmisiä vieläkin enemmän. Huomasin kuinka moni voi pahoin. 

 • Mietin miten ihmiset voisivat itse muuttaa elämäänsä ja auttaa itseään voimaan vieläkin paremmin?
 • Kuinka ihminen itse läytöisi sen keinon, mikä juuri hänelle on paras?
 • Kuinka ihminen oppisi hyväksymään itsensä ja arvostamaan itseään? Olisi itselleen armollisempi.
 • Kuinka me nähtäsi kaikissa se sisäinen kauneus?
 • Kuinka me uskallettaisiin päästää irti tarpeettomasta, siitä mikä ei palvele meitä enää?

 

Ensin tuli kuitenkin katsoa itseäni peiliin ja alkaa muutamaan omaa itseä ja elämää. Nyt tiedän mitä on muuttaa elämää ja itseään. Ja sanon, että helppoa se ei joka hetki ole ollut, mutta kaikki kannatti. Nyt haluan tätä hyvää jakaa eteenpäin.

Olen siis Elämän Värit Koloristiksi ja Koloristi ohjaaja. Koloristi tunnettiin aiemmin nimellä väriterapeutti. Koloristina teen nyt värien avulla töitä. Nyt voin kertoa väreistä ja siitä kuinka värien avulla voi muuttaa ja lisätä hyvinvointia elämään. Itselle värit oli suuri apu. Kirjoitin ja piirsin kaikkia värit elämästäni. Löysin sen punaisen langan miksi olen ns. hakannut päätä seinään tai törmännyt tiettyihin asioihin yhä uudelleen ja uudelleen.

Olen huomannut, miten värit voivat hoitaa, auttaa  ja muuttaa elämää sekä parantaa eri tunnelukkoja. Värit ovat auttaneet ja auttavat yhä minua selviytymään erilaisista tilanteista ja etenemään elämässä. Tällä hetkellä värit ovat tärkeä osa jokapäiväistä elämääni.

Värit ovat olleet minulle lapsesta asti tärkeitä. Olen aina ihastellut, kun sateen jälkeen tulee auringon paiste ja sateenkaari.  Muutoinkin ihailen miten luonto on kauniita värejä täynnä eri vuodenaikaan. Täytyy vaan osata pysähtyä ja avata silmät. Antaa itselle aikaa ja lupa katsoa ympärille sekä päästää irti tarpeettomista asioista.

Olen aina miettinyt omaa hyvinvointiani. Olen opetellut pysähtymää tähän hetkeen ja kuuntelemaan mitä minun sydämeni kertoo minulle. Olen halunnut oppia rakastamaan itseäni ja elämääni. Haluankin nyt elää oman näköistä elämää. Haluan tuoda myös muille tietoa ja keinoja siitä mikä lisää hyvinvointia elämässä ja auttaa selviytymään elämässä eteenpäin. 

Olen opiskellut jonkin verran positiivista psykologiaa. Myönteisesti ajatteleminen itsestä ja elämästä on auttanut haastavien elämänvaiheiden yli. Olen huomannut, että kun on opetellut ajattelemaan myönteisesti, niin olen oppinut olemaan kiitollinen pienistäkin asioista. Myönteisyys, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ikävät asiat unohdetaan tai sivutetaan. Kaikki tunteet kuuluu elämään, sekä niiden kohtaaminen ja läpi käyti. Kysyä itseltä, mikä asia tai tunne on vedenpinnan alla?

Olen myös mindfulness-ohjaaja. Mindffulness eli hyväksyvä tietoinen läsnäolo on ollut isona apuna minun omalla muutoksen tiellä. Niin fyysisissä kuin henkisissä kivuissa. Samoin kuin rentoutuminen ylipäätään. Mindfulness ja rentoutuminen on antanut minulla keinoja, kuinka  voi arkielämässä pysähtyä hetkeen. Mindfulness on keino oppia hyväksymään tilanne ja päästämään tässä hetkessä irti asioista, mitä en juuri tässä hetkessä tarvitse.

Tarkoitukseni on jakaa nyt tietoa mindfulnessista, rentoutumisesta eri keinoin kuten äänimaljojen avulla sekä meditaation.  Annan ohjauksia eri tilanteissa mm. hyvinvointiohjauksissa sekä synnytykseen valmistutumisessa. Haluan kertoa niistä myönteisistä vaikutuksista, miten harjoitukset vaikuttavat meidän kehoon ja mieleen. Mindfulnessia voimme käyttää niin työyhteisöissä ja henkilökohtaisessa elämässä, niin aikuiset kuin lapsetkin.

KUN KEHO JA MIELI  KULKEE SAMAA MATKAA OLEMME SILLOIN LÄSNÄ TÄSSÄ HETKESSÄ!

 

     

 • Teen värien avulla ja tietoisen läsnäolon l. mindfulnessin kanssa töitä.
 • Pidän mielenterveyden ensiapu 1 kursseja eli MTEA1-kursseja
 • Luennoin väreistä ja siitä kuinka voimme muuttaa elämäämme värein avulla.
 • Tarjoan henkilökohtaisia hyvinvointiohjauksia.
 • Hyvinvointiohjuksia on mahdollista saada myös skypen välityksellä.
 • Järjestän erilaisia kursseja ja teemailtoja. mm. Elämäsi värit tässä hetkessä ja tulevaisuudessa.
 • Järjestän työyhteisöille hyvinvointi iltapäiviä.
 • Kanssani voi keskutella synnytyspelosta. 
 • Pidän synnytys ja perhevalmennuksia.
 • Pidän mindfulness- ja rentoutusryhmiä.
 • Käyn tapahtumisssa ja messuilla luennoimassa ja tekemässä tulkintoja.

 

 Kiitos, että tutustuit minuun. 

Heli - Helinakeiju - Helina