Mitä henkinen kasvu tarkoittaa minulle..

Jaa tästä:

Mitä henkinen kasvu tarkoittaa minulle.

Minulle se on kokonaisvaltaisen itsensä löytämistä.

Se tarkoitaa minulle itsensä arvostamista, rakastamista, tasapainon löytämistä ja todellisen itsensä hyväksymistä.

Se on eri määrä oppeja, jotka mahdollistavat oppimaan. Se on sitä, että oppii olemaan itselle armollinen ja anteeksi antava.

Se on mahdollisuutta oppia näkemään itsensä hyväksyvämmin, armollisemmin sekä lempeämmin.

Se on suruja, pelkoja, vihaa, raivoa, katkeruutta, pettymyksiä ja kärsimättömyyttä, mutta se on valtava määrä onnistumisia, oivalluksia sekä kasvamista. Se on jaloille nousemista, kun lysähtää. Se on sitä, että uskaltaa pyytää apua, pysähtyä kuuntelemaan toinen toisiaan. 

Henkisyys on oppimatka, jotta oppisi olemaan itsensä paras ystävä. 

Henkinen kasvu on matka, joka koskettaa koko elinkaaren ajan. Se on matka itseensä, elämään ja ympristöön. Se on asioiden kohtaamista ja löytämistä,

Parhaimmillaan se auttaa löytämään sydämen äänen ja sisäisen rakkauden sekä oman arvon. Löytämään sen hyvyyden, millä haluaa niin itsensä, kuin toisen ihmisen kohdata, arvostaa ja välittää. Se on toivoa, uskoa, rajoja ja rakkutta. Se on auttamista, pyyteetöntä välittämistä.

Se on seisomista omilla jaloillaan ja se voi olla uskallusta raottaa verhoja toiseen maailmaan. Se on tavallista elämää, joka on jokaisen oma tapa elää. 

Mielestäni henkinen kasvu on tulla tietoiseksi eri näkökumista ja vaihtoehdoista. 

Kasvun matkalla, ihminen uskaltaa katsoa omia varjojaan, pelkojaan sekä onnistumisiaan. Ihminen uskaltaa kohdata tunteet ja nähdä ne mahdollsuutena, erilaisina avaimina uudelle tielle. Matka on oppi, joka auttaa näkemään, että jokainen ihminen, tilanne ja tapahtuma on tullut eteemme jostain syystä. Se on oivallusta siitä, että se haastavinkin hetki voi olla juuri se ovi, joka meidän tulee avata ennekuin pääsemme seuraavalle ovelle.

Se on pysähtymistä, hyväksymistä ja irti päästämistä. 

Henkisyys on on ihmisyyttä ja ihmisenä elämistä, kaikki muu on ekstraa…

Toisille se ekstra on ollut syntymästä asti, toiset löytävät sen elämän polultaan. 

Henkinen kasvu voi jokaiselle olla oman näköinen ja kokoinen. Jokainen ihminen itse tietää mikä on juuri hänen oma tasonsa ja portaansa, millä on hyvä ja turvallinen olla, ja se riittää! – Sillä me olemme erilaisia.

  • Heli