Mitä luottamus minulle tarkoittaa…

Jaa tästä:

Mitä luottamus ja luottaminen minulle tarkoittaa?

Se on sitä, että luottaa elämään ja elämän kantavaan voimaan. 

Luottaa siihen, että varjon jälkeen tule valo.

Pelon jälkeen rauha ja rakkaus.

Minulle luottamus on tosi  iso asia, se on mukana niin ihmisyydessä siviilielämässä, kuin yrttäjänä, yhteistyön tekjiänä, kuin hyvinvoinnin ammattilaisena, hoitajana, koordinaattorina, ohjaajana, kuin koulutajana. Sillä se, mitä teen tai puhun, niin teen asiat niin, että minuun voi luottaa ja olen luottmuksen arvoinen. Puhun sitä toutuutta, mikä on tieteelliseti todettu tai sitä minkä itse olen kokenut ja apua tilantesiini saanut. Sillä, silloin tiedän, mitä on kokea jotain omakohtaisesti. Se ei välttämättä ole sinun totuutesi. Joten luotan siihen, että sinä kuuntelet, puhut, tutkailet ja tarkastelet asioita oman totuutesi kautta. 

Luottamusta ja luottamista toivon myös itseäni kohtaan. Sillä tärkeää on, että voin luottaa ihmiseen kenen kanssa työskentelen tai kohtaan ja jaan asioitani. Sillä jos minä menentän jonkin ihmisen luottamuksen, sitä on tosi vaikea saada takaisin. Toki olen ihminen, joka antaa anteeksi, sillä kaikki teemme virheitä. Mutta se, että minua käytetään hyväksi tai väärin perustein ollaan tekemisissä kanssani, on epäsopivaa. 

Arvostan rehellisyyttä, sillä niinkuin äitinä sanon lapsillenikin, että se mitä minulle kerrotaan rehellisesti ja aidosti, silloin ymmärrän ja arvostan sekä annan hyväksytään, kuin se, että minulle valehdellaan. Asioita voidaa sopia, puhua ja keskustellla. Yhdessä mietitään ratkaisuja, miten tilanteessa mennään eteenpäin. 

Luottamus on minulle maailmankaikkeutta sekä henkistä kasvua ja ihmisyyttä. 

– suurin opeistani on se, että luotan itseeni ja omaan ammattitaitooni. Arvostan osaamistani, en vertaa toisiin ja uskon siihen, että kukaan toinen ei voi olla minä, sillä minuja ei ole tässä maailmassa kuin yksi ja se olen minä.

Luottamus liitty myös tällä hetekellä hyvin suuresti elämäämme. Sillä tässä hetkessä, kun elämme maaliskuuta 2020. Meidän tulee luottaa siihen, mitä ohjeita me saamme ja siihen mikä on luotettavaa tietoa. Luottaa siihen, että me selviämme. Emme anna pelolle valtaa, mutta sallimme kuitenkin pelon tunteen tulla. Sillä jos me peitämme, pakenemme pelkoa, niin silloin se jää kehomme levottomaksi sähköiseksi energia värähtelyksi. Voimme siis sanoa ääneen, minulla on lupa pelätä ja kokea pelon tunnetta. Pelko liittyy turvallisuuteen, ja moni voi kokeakkin, kuinka voisin paeta ja juosta tätä karkuun. 

Emme voi fyysisesti kuitenkaan paeta tilannetta, mutta se mitä me voimme tehdä pysähtyä tähän tilanteeseen itsemme ja kehomme äärelle. Kysyä mikä on totta juuri nyt. Voi soittaa ja puhua myös aikuisille perheenjäsenille ja ystäville, jotka ovat jalat maassa. Voimme puhua terapeuteille tai tehdä asioita, jotka purkavat tunnetta kehostamme. Voimme jumpata kotona, piirtää, maalata tai kirjoittaa. Voimme myös huutaa, laulaa tai tanssia. Voimme hakata halkoja, tampata mattoja ja hyppiä tasajalkaa. Tärkeää on, että tunne purkutuu jollakin tavalla, mutta hallitusti. Sillä hallitsematon pelko voi purkutua vihana, aggressiona tai jotkut peittävät sen päihteisiin. 

Mitkä sinun keinot ovat purkaa pahaa olo?

Tärkeää mielestäni on se, että tiedostaa pelon ja tekee asialle joitain. Tekee juuri sitä, mikä edistää asioita, eikä lisää mielen oravanpyörää ja pahoinvointia. Tulee konkreettiseti läsnä olevaksi omaan kehoon ja kysyy mikä on totta juuri nyt. Pysäyttää mielen seikkailut ja vaellukset. Huomaa se hetki, kun meilikuvitus lähtee liian kaus. Se hetki, kun mieli ei ole todellisessa läsnäolevassa hetkessä.

Hyvä on antaa mielle jotain muuta ajateltavaa välillä. Joillekkin helpottaa, että kuuntelee ja lukee vähemmän uutisia. Antaa ehkä tietyn ajan päivästä aikaa käsiteltävälle asialle ja sitten valitsee puheen- ja ajattelemisenaiheet jostakin muusta. 

Hyvä muistaa; yhdessä mennään askel askeleelta eteenpäin.

Heli