Mitä vapaus minulle tarkoittaa…

Jaa tästä:

Mitä vapaus minulle tarkoittaa…

Se on sitä, että saan toteuttaa itseäni ja olla oma itseni.

Se on sitä, että on vapaus valita ja kulkea vapaana paikasta toiseen.

Tässä hetkessä koen tunnetta siitä, että minut on laitettu kuplaan. Kuplaan mikä ei ole minun oma kupla. Tämän hetkinen maailmantilanne vie meiltä vaputta. Tässä tilanteeessa emme voi olla ja tehdä niin, kuin haluamme.  Tiedämme kuitenkin, että se on meille kaikille paras mahdollinen asia, jotta voimme lievittää, vähentää tai estää korona viiruksen leviämistä.

En kuitenkaan haluaisi puhua koko korona viiruksesta, sillä se edustaa enrgiaa, mikä vaikuttaa monen henkeen ja mieleen. 

Ennemmin haluan nähdä mielikuvissani koronan kuplassa. Ajatella, että koronan vapaus ja eteneminen estyy. Haluan nähdä, kuinka sen energia ja voima pienee ja pienenee. Lopulta häviää kokonaan. 

Vapautta ei osata arvostaa, ennen kuin se viedään pois. 

Meille suomalaisille vapaus on ollut pitkään itsestään selvyys. Nyt, kun meidän vapautta rajoitetaan, se aiheuttaa paljon erilaisia tunteita.

Toisille se on helpomapaa, kuin toisille.

Omalla kohdallani tunnen, että vapauttani ei ole kuitenkaan kokonaan viety, vaikka koen olevani kuplassa. Sillä olen menettänyt aiemmin elämssäni perusturvallisuuteen liittyviä asioita. Olen ollut tilanteissa, missä en ole tiennyt kuinka käy.

Olen työstänyt tätä teemaa jo pidemmän aikaa. Ja saanut siitä paljon eväitä tähän hetkeen. Hetkeen, jossa voin vain luottaa ja antautua. Pääsätää irti ja tehdä parhaani.

Aiemmat kokemusa ovat opettaneet minua olemaan lähekkäin, itseni, perheeni ja ympäristöni kanssa. Olen tai olemme aikojen saatossa löytäneet ne voimavarat, yhteenkuuluvuuden tunteen ja ajatuksen siitä , me selviämme yhdessä. Ketään ei jätetä. Autetaaan, kysytään ja jaetaan. 

Olen oppinut myös tuntemaan sen näkymättömän voiman, mikä pitää meidän perheen hyvässä voimassa. Se on voima, missä on hyvä ja turvallinen olla. Kaikilla on oikeus olla sellainen, kuin on. Jokainen tekee virheitä, erehtyy tai on keskeneräinen. Se voima, mikä pitää meidät yhdessä on… RAKKAUS

Jotta olemma tässä, minun on tullut nähdä ensin itseni.

Nähdä muutos minussa itsessäni, sillä minun energiani heijastuu muihin. On pitänyt hyäksyä, että en ole voinut muutta muita haluamallani tavalla. En ole voinut kontroloida jatkuvasti kaikkea. Minun on tullut pysähtyä ensin itseni kanssa ja nähdä omat varjoni.

Ollin kuivtellut, että leijonaemon lailla pidän huolta kaikista ja autan. Toki niin se on ollutkin, mutta se on ollut myös varjoni, sillä  se oli kontroloimista. Rakkaus kääntyi kontroloimiseksi, vaikka minä en koskaan kenellekään pahaa halunnut.

Aiemmin olen yrittänyt puskea väkisin jotain, muutta asioita niin kun minä haluan. Muutta jotain sellaista, mikä on väksin yrittämistä ja taistelua todellisuutta vastaan.

Olen yrittänyt luoda sellaista tulevaisuutta, mikä ei ole mahdollista. Yrittänyt mennä nopeest tilanteiden ohi. Sillä olen paennut itsäni, olen yrittänyt olla jokin muu, ja loppujen lopuksi olin hukannut itseni. Näin ollen mitä enemmän puskin, sitä ennemän minua ahdisti ja sattu. 

Joten minun tuli oppia laskemaan irti. Päästää irti kaikista niistä suitsista millä pidin kiinni kaiksesta. Minun tuli…

…antaa , ANTEEKSI.

…hellittää KONRTOLOIMISESTA.

…antaa TILAA.

..usaklataa ANTAUTUA.

…olla itselle ARMOLLINEN.

uskaltaa KATSOA omia varjojani ja hyväksyä TUNTEENI.

…hyvksyä se, että en voi omistaa mitään.

Kuitenkin kaikki tämä on vienyt minua lähemmäski itseäni. Olen löytänyt sen todellisen läsnäolon.  Ja se läsnäolo on minulle sitä, että voi olla niin paljaana, kuin rikkinäisnä.  Niin auki, kuin keho ja mieli voi olla. Se on myös sitä,  että osaa pitää huoli rajoistaan ja suojauksistaan. Osaa kunnella itseään ja toisten syvintä olemusta. 

Minäkin olen oppinut olemaan läsnä hetkessä, sillä muuta vaihtoehtoa ei ole ollut.

Jokainen voi valita kuitenkin toisin…

Se, että valitaisin asioista koko ajan, veisi minulta suunnattomasti enrgiaa. Se, että valittamisen tilalle vaihtaisi hyväksymisen tai sen, että teksi asiolle jotain. On asioita, jolle emme voi mitään ja on asioita, mille voimme joitan.

Voisiko tätä tilannetta kääntää mahdollisuudeksi?

Mahdollisuudeksi löytää itsensä, perheen jäsenensä  ja ympäristön sekä elämänsä uudestaan. 

Vaikka tällä hetkellä elän köyhyydessä, ilman työtä. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että minulla on perhe, minulla on koti, minulla on todellisia ystäviä. 

Tämä aika on vahvistanut entisestään perhettäni, minua ja puolisoani. Meidän perheen välistä avoimuutta ja yhteenkuuluvuutta. Meillä on yhteiset tavoitteet: yhdessä voimme mennä eteenpäin.

Tämä aika on avannut minulle luovuutta ja sitä, että nyt jos millonkaan olen oma itseni. 

On vain täytynyt uskaltaa katsoa asioita toisestakin perspektiivistä. Ajatellen, vaikka onkin pahaa tai vaikeuksia, täytyy olla joitan hyvääkin. Sillä tulee olla jotain uudistavaa tai muuttuvaa energiaa.

Kuitenkin jokaisella meillä on vapus ajatellla ja tuntea toisin.

Miksi minä ajatellen näin: minulla ei ole ollut muuta vaihtoehtoa, kuin hyväksyä, antautua, luottaa ja kiittää siitä, mitä on, sekä uskoa ja unelmoida minulle sopivampaa tulevaisuutta.

Sillä ajatusten muuttaminen, se on minulle sitä vapautta.

Se on energian,  tunteen, kehon ja mielen vapaaksi päästämistä. 

Mitä se tarkemminen minulle sitten on…

Hyväskyminen on sitä, että hyväksyy tilanteen ja pysähtyy miettimään miten jatkan matkaa.

Antautuminen ei ole sitä, että annan periksi vaan sitä, että en pidä kiinni niistä asioista mitkä eivät ole mahdollisia tai eivät toimi tässä hektessä. 

Luottaminen on sitä, että luottaa asioiden ja tilanteiden kääntyvän parempaan. 

Kiittäminen on sitä, että on kiitollinen siitä mitä on, eikä haikaile koko ajan jotain mikä ei ole mahdolsita tai on ulkoisen olemuksen täytettä.

Tiesitkö, että väreistä turkoosi liitettään vapauteen ja siihen tunteeseen, että on vapaa ja tila hengittää. 

Elämä on tässä ja nyt, mihin kuuluu iso sydän rakkudelle, ripaus taikaa sekä unelmia.

Rakkaudella Heli