Äänimalja rentoutus, -hoito ja sointukylpy:

  • Harmoniset äänet ja värähtelyt laskevat stressitasoa ja vapauttavat kehon jännitystiloja. Rentoutuminen äänialoilla auttaa kehoa ja sielua rentoutumaan.

Äänimalja ryhmärentoutus ja sointukylpy on harmonisten äänten ja lempeän maljojen, gongien ja koshien värähtelyä. Tämä värähtely johdattaa asiakkaan rentoutumisen tilaan. Äänen värähtelyt vaikuttavat kehoon ja mieleen, näin ollen voi päästää irti erilaisista jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Äänet auttavat pääsemään olemisen tilaan.

Äänimalja rentoutus, -hoito ja sointukylpy on vanha menetelmä, joka ennaltaehkäisee mm. stressi oireita, lisää- tasapainoisuutta ja hyvinvointia. Äänimalja hoidon hyvinvoinnin lisäävä vaikutuksen perusta liittyy mm. ääniaaltoihin, resonanssiin, äänen värähtelyyn kehossa. Ihmiskehossa kaikki on tietyssä värähtelytilassa. Ihmisessä on vettä 75%, joten ääni värähtelee nesteessä. Ääni värähtelee meidän soluissa, luissa ja kudoksissa.

Äänimaljat tuottavat värähtelyä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Korvamme etsii alitajuisesti harmonisia rakenteista ja korvamme resonoivat ääniaaltojen kanssa, jotka aivomme tunnistaa. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot synkronisoituvat harmonisiin ääniin. Syvät äänet toimivat pääosin rentouttavasti ja toisiaan seuraavat, laskevat äänet pääosin rauhoittavasti.

Äänimalja rentoutus ja sointukylpy on jokaiselle ainulaatuinen matka itseensä. Jokainen kokee sen omalla tavallaan. Moni kokee kuitenkin rentoutumisen ja rauhoittumisen arjen keskellä. Tämä soveltuu erilaisiin tyhy- ja virkistyspäiviin, illanviettoihin, tapahtumiin ja messuille. Tämä sopii myös erilaisiin ryhmäliikuntatuntien loppurentoutukseen tai aivan omaksi tunniksi. Kesto voi olla mm. 60-90 min. Ryhmäläiset voivat olla rentoutumisen aikana pitkällään tai istua mukavasti tuolilla. Tämän voi tehdä myös ulkona. Äänimalja voi yhdistää myös mindfulenss hajotuksiin.

Äänimalja hieronnassa tarkoituksena on saada asiakas rentoutumaan. Olotilaa voi verrata juuri siihen tilaan, kun ihminen on nukahtamassa.   45 min äänimalja hieronnan vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta. Äänimaljahoitoon varataan aikaa 60 min, josta alku- ja loppukeskusteluun 15 min ja itse hoito 45min. Hoito aloitetaan asiakkaan ollessa vatsallaan hoitopöydällä, sohvalla tai patjalla lattialla. Vaatteet yllä, lämmin viltti päällä. Hoito etenee vatsamakuulta selinmakuulle.

Äänimalja hoidon voi tehdä myös yhtäaikaa pariskunnalla, ystäville tai äidille ja tyttärelle.

Ota rohkeasti yhtyttä!

Heli